Kossuth téri gondolatok

Kossuth téri gondolatok

Mit üzen a ma?

2017. július 04. - id. Antal Péter

Sokféle módon nyiladozik az Új. A gondolat, amely a szónok, az író és a művész agyában bukkan fel, mind-mind a ma üzenete. Az Új ott rezeg minden nyitott lelkű ember szívében is. Ezért tud rezonálni a fokozottan érzékeny művészember alkotásaival. Minden valóban új gondolat Isten üzenetét hordozza. Fordítottan is igaz. Ami sokunkat foglalkoztat, abban az irányban nyilvánul meg az Új. A Kossuth tér újszerű gondolatai ma a társadalom egyre szélesedő rétegeiben talál visszhangra:

  • A jövő világát nem a pártok és keskeny érdekcsoportok egymás elleni harca jelenti.
  • Sajátosan magyar út a történelmi alkotmányossághoz és államformához való visszatérés gondolata
  • Erkölcsi megtisztulás, és merítkezés az őskeresztény ősmagyar hiteszményből.
  • Szakítás a meggyökeresedett hazugságokkal.
  • A sajátosan magyar értékek felkutatása iránti vágy erősödése.
  • Az információhoz jutás új útjai. A hírforrás monopóliumok megszűnése.
  • Az önvédelem-honvédelem megerősítésének gondolata.
  • Az állam szerepének újragondolása.
  • A tisztességes emberen élősködők felismerése, és lerázásuk iránti igény megerősödése.
  • A pénz szerepének újragondolása.

Világra születik az új ember, melyet nagy belső önállóság és tiszta gondolkodásmód fegyverez fel az önmagát egyre inkább leleplező hazug világ ellen. A ma útja egyre inkább a felismerésekből fakadó tett, mind a jelen erkölcsi hulláinak kritikája.

A jelen rendszer az erőszakszervezetekre, a médiákra és a peres bíróságokra épül. Ezért elsősorban az előbbiek újra szervezésével, és a jelen törvények adta kereteket kiaknázva, bírósági perekkel lehet eredményes harcot folytatni. A legerősebb fegyver az eltökéltség, és a jövőbe vetett bizodalom. Bízni abban, ahogy az a Teremtő, aki megalkotta és teremti a Rendszert, az nem „ipari tanuló”. Ahogy az ember teste kiveti a vírust a szervezetéből, úgy az egészségesre megalkotott ökológiai rendszer is kidobja magából a szemetet. És ha ez a „szemét” egy eszme, úgy azt is. Mert a bioszféra egy teljes fizikai, szellemi és lelki egységet alkot. Tehát ha a Rendszert fizikai támadás éri, képes rá szellemi és vagy lelki választ is adni. Úgy tűnik, ennek vagyunk tanúi mindnyájan. Akkor találunk helyes válaszokat a jelen kérdéseire, ha nem a jelen nagy realistáira hallgatunk, hanem lelki szemünket egy magasabban húzódó szellemi horizontra szegezzük. Ha lelkünk háborgó indulatait elcsitítva, arra figyelünk, mi mozgat bennünket, merre áll szívünk mutatója, nos akkor kinek-kinek abban az irányban kell megtennie az első lépéseket, nem várva másokra. Nem a mi feladatunk az ország megváltása! Mi az őrláng szerepét kaptuk. Ez nagyon fontos dolog! Eljön a megfelelő pillanat, és mindenki tudni fogja hol a helye. A jelen nagyon közel van a kibontakozáshoz. Ezért van bennünk egyre több türelmetlenség, fokozva a tehetetlenségből fakadó indulatot.

Mi már túl vagyunk a kiképzésen, felismerjük mikor újra megjelennek majd a jól ismert szerencselovagok támadva azokat, akiben idáig bíztunk, ne adjuk fel egyetlen kiérlelt irányt sem. Mert jönnek majd akik azt mondják szép-szép amit kitaláltatok, no de ezt meg ezt azt hagyjátok ki! Addig járunk a helyes úton, amíg a többiek egyre hátrébb lökdösve minket törnek előre. Mert a törtetőkre más is ugyanúgy fog reagálni, mint mi. Hagyjuk, hogy mások vegyék észre, hogy a 700 napja tüntetők elé állók kérész életűek.

Engedjük viszont azokat a jeles embereket hozzánk csatlakozni, akik vállalnak bennünket, és befogadták felismert értékeinket, mert ők lesznek az igazi ébresztők!

 

Antal Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://antal-peter.blog.hu/api/trackback/id/tr7112641941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása