Kossuth téri gondolatok

Kossuth téri gondolatok

Piszkos trükkök? II.

Győzött az erkölcsi forradalom: elbuktunk

2017. július 04. - id. Antal Péter

Győzött az erkölcsi forradalom? Mindannyian, akik azt gondoltuk, van még olyan magaslat ahonnan letekintve, hitelt érdemlően vagyunk képes erkölcsi véleményt formálni e mindent elárasztó hazugság dömpingben: Tévedtünk. Lábunk alá tekintve észrevehetjük, mi is gödörben állunk. A jó hír az: győzött az erkölcsi forradalom! Maga alá tepert mindannyinkat: mocskosakat, kissé romlottakat, széplelkű öntetszelgőket, erkölcsi forradalmárokat. Mert elfelejtkeztünk a jézusi tanításról: Aki önmagát felmagasztalja, az a sor végére kerül.

Egy olyan országban nőttünk fel, ahol nem voltak erkölcsi tekintélyek, hiányoztak a példaadó személyiségek. Csodálkozhatunk-e azon hogy csak Háry Jánosnak sikerült a saját hajánál fogva kijönni a mocsárból? Az igazi nyertesek a „vámosok és az utcanők”, ahogy azt az újszövetség örömhírében olvashatjuk. Mert ők azok, akik bűnösségük tudatában érkeztek a térre, s ma szemmel láthatóan megtisztultak.

A megoldás is csak kívülről várható: Olyan ember, emberek személyében, akik nem a kommunista nihilizmus fertőjében nőttek fel. Mi, akik zsigereinkben tiltakoztunk ellene, mégis abban nőttünk fel, már nem vagyunk alkalmasak annak véghezvitelére. Segíthetjük, örömforrásunk lehet, de nem mi fogjuk azt létrehozni.

 

                                                                                                          Antal Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://antal-peter.blog.hu/api/trackback/id/tr2812641977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása