Kossuth téri gondolatok

Kossuth téri gondolatok

Menekült ügy vagy modernkori népvándorlás?

2017. július 04. - id. Antal Péter

A kérdés nagyon is időszerű. Mely népek profitáltak a népvándorlásból? A leg kézenfekvőbb példa Amerika. A nagy népvándorlás, ami elsősorban Európából indult el az újonnan felfedezett kontinens felé a sokat próbált és elszánt embereket indította útnak. Bírniuk kellett a tengeri betegséget, a zsúfolt hajókon a különféle betegségeket, a megérkezés során a bizonytalant, a semmi közepén a letelepedést, az egymás közti versengést és a bennszülöttekkel való kíméletlen harcot.

Ez a genetikai szűrő többé-kevésbé mind a mai napig tart. Amerikát az innováció, a pionír szellem tette naggyá. Az Európai népvándorlást is ennek mintájára képzelték el a nagy „okosok”, de nem vették figyelembe, hogy a „bevándorlók” vitalitása, gyermekvállalási kedve, azaz áldozatvállalási képessége messze meghaladja az őslakosok elkényelmesedett zárt világát. A nyugat a kelet-közép Európa déli felét használja szűrőnek, ahogy ma Amerika használja New Yorkot.  Ezt a népvándorlást már nem az új világ Amerikai álma, hanem az életben maradás kényszere űzi.

Azok a nemzetek fogják előnyükre felhasználni ezt a népvándorlást, akiknek a szűrőjük a legjobban működik. A szűrőhöz pedig lehetőségek felkínálása tartozik azok számára, akik értéket hordozva érkeznek. Tehát nem az a kérdés, hogy milyen vallásúak, hanem az, hogy az egyes személyek milyen értéket hordoznak.

Nem az a kérdés hogy Isten vagy Allah követői vagyunk-e, hanem az hogy egyáltalán képesek vagyunk-e még emberi értékeket felmutatni a fogyasztói társadalom és a rablókapitalizmus tömegtársadalmának végtelenül önző forgatagában.

 

                                                                                                                                                                             Antal Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://antal-peter.blog.hu/api/trackback/id/tr6112641927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása